Τότε που τα λεωφορεία έβγαζαν… κέρατα για να γίνουν τρόλεϊ


 Γράφει η Σοφία Βούλτεψη 

Αν δεν κάνω λάθος, ήδη από το πρώτο μνημόνιο, η Ελλάδα είχε συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αποκρατικοποιήσεων – το οποίο δεν τηρήθηκε ποτέ.

Αν επίσης δεν κάνω λάθος, η κυβέρνηση που συμφώνησε σ’ αυτό το σχέδιο με τους δανειστές της ήταν νόμιμα εκλεγμένη – και μάλιστα με δέκα μονάδες διαφορά.

Αν και πάλι δεν κάνω λάθος, την μεγαλύτερη εκλογική δύναμή της εκείνη η κυβέρνηση (Παπανδρέου, για να μην ξεχνιόμαστε), που θα τα άλλαζε όλα (για να μην ξεχνιόμαστε), άντλησε τον κύριο όγκο των ψήφων της από τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Και αν ξανά-μανά δεν κάνω λάθος, οι δανειστές υπήρξαν από την αρχή ξεκάθαροι: Για να δανείσουν τα χρήματα απαιτούσαν συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και αποκρατικοποιήσεις.

Και τέλος, αν δεν κάνω και σ’ αυτό το σημείο λάθος, έκτοτε ελήφθησαν οκτώ δόσεις δανείων, μπήκαν στο χρέος οι ιδιώτες, έγινε μια γενναία αναδιάρθρωση – και όλα αυτά από απολύτως νόμιμες κυβερνήσεις.

Σε όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός πως όλοι αυτοί που άναψαν πράσινο φως στον κ. Παπανδρέου και στους κηπουρούς του να προχωρήσουν σ’ αυτές τις κινήσεις, είναι οι ίδιοι που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα νεοπαγή κόμματα και… τώρα διαμαρτύρονται.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ : http://ellinikh-odysseia.blogspot.com

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s