Έκαναν τον Βοτανικό γκέτο

Επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό εκτυλίσονταν όλο το πρωί σήμερα, Παρασκευή. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνεργεία με προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 85 Ρομά, για τους οποίους εξετάζεται αν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, απομακρύνθηκαν απορρίμματα, αλλά και επιβλαβή υλικά, που βρίσκονταν στον χώρο του καταυλισμού μετά από την πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί τις βραδινές ώρες της 14ης Αυγούστου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν οι Ρομά έβαλαν φωτιά σε καλώδια προκειμένου να απομονώσουν τα μεταλλικά τους στοιχεία και στη συνέχεια να τα πουλήσουν. Η έντονη μυρωδιά και οι τοξικοί ρύποι από την πυρκαγιά εξαπλώθηκαν σε μεγάλη απόσταση από τον καταυλισμό, ενώ κάηκαν τόνοι σκουπιδιών και καταστράφηκαν ολοσχερώς περισσότερες από τις μισές παράγκες.

Στον καταυλισμό ζουν σε άθλιες συνθήκες περίπου χίλιοι Ρομά από την Αλβανία που επιδίδονται στο κάψιμο των καλωδίων για την εξαγωγή του χαλκού. Κλοπές καλωδίων από τις γύρω οικοδομές, από τη ΔΕΗ, από τον ΟΣΕ, προστασία στα γύρω μαγαζιά και άλλες παραβάσεις που αναπτύσσονται σε τέτοιου είδους γκέτο συνθέτουν τη μαύρη εικόνα του καταυλισμού.

Οι τιμές των ευγενών μετάλλων και του χαλκού έχουν αυξηθεί πάνω από 1.500% τον τελευταίο καιρό και ανάλογα έχει αυξηθεί η μαφία του χαλκού και το κυνηγητό της. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για τους κινδύνους στη δημόσια υγεία που εγκυμονούν οι παράνομες δραστηριότητες των Ρομά.
crimesonair.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s