Ξέχασαν τους Έλληνες στρατιώτες στο Κόσσοβο…Κραυγή αγωνίας για τον επαναπατρισμό τους!!!

Είναι πραγματικά απίστευτα τα όσα καταγγέλουν οι Έλληνες στρατιώτες του Κοσσόβου και αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την απαξία με την οποία αντιμετωπίζει τους στρατιωτικούς η Ελληνική πολιτεία.
Όπως αποκαλύπτουν με την επιστολή τους, τους έχουν στην κυριολεξία …ξεχάσει στο Κόσσοβο!
Η δύναμη στην περιοχή αλλάζει κάθε έξι μήνες. Έχουν συμπληρωθεί 7,5 μήνες κι όμως ακόμη τίποτα δεν έχει γίνει για τον επαναπατρισμό τους.
Κι όχι μόνο αυτό. Έχουν κόψει όλες τις άδειες, ενώ υπήρξε περίπτωση στρατιωτικού ο οποίος για να πάρει άδεια και να παντρευτεί, του ζητήθηκε βεβαίωση …από τον ιερέα!
Όλη η επιστολή όπως της έστειλαν στον ΣΥΣΜΕΔ:
«Αγαπητοί συνάδελφοι. Σε συνέχεια προτεραίας επιστολής μας, την οποία δημοσιεύσατε και σας ευχαριστούμε πολύ, σας γνωρίζουμε τα εξής: Υπηρετούμε στην ΕΛΔΥΚΟ και αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε, εκ νέου, μαζί σας, σχετικά με τον επαναπατρισμό των στελεχών που συγκροτούν τη Δύναμη, καθώς είστε ίσως ο μόνος φορέας που μπορεί να βοηθήσει.
Συγκεκριμένα, το σύνολο των στελεχών που συγκροτούν την παραπάνω Δύναμη έχει ήδη συμπληρώσει 7 1/2 μήνες στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ ο προβλεπόμενος χρόνος παραμονής ήταν μέχρι 6 μήνες, με πιθανή ημερομηνία επαναπατρισμού το διάστημα από 16 μέχρι 20 Ιουνίου 2012.
Μέχρι σήμερα που σας γράφουμε αυτή την επιστολή κανένας από τους προϊσταμένους Σχηματισμούς δεν μας έχει ενημερώσει για την ημερομηνία επαναπατρισμού μας, αγνοώντας μας τελείως και δίχως να λαμβάνεται υπ ́ όψιν ότι όσοι συγκροτούν τη Δύναμη επέλεξαν να το κάνουν με την προοπτική ότι θα παραμείνουν 6 μήνες, προγραμματίζοντας ανάλογα τις οικογενειακές και προσωπικές τους υποχρεώσεις.
Επιπλέον από το Μάιο 2012 μετά από τροποποίηση της ΠαΔ 2-31/2011/ΓΕΣ/ΔΙΧΕΑ καταργήθηκε η χορήγηση των πενθήμερων αδειών οι οποίες λαμβάνονταν κάθε 40 – 45 μέρες, οι οποίες συνέβαλαν στην αποφόρτιση και στην τόνωση του ηθικού του προσωπικού. Υπάρχει μόνο η δυνατότητα να λάβει άδεια κάποιος μόνο για σοβαρό λόγο προσκομίζοντας αντίστοιχα δικαιολογητικά (συνάδελφος για να λάβει άδεια για τέλεση γάμου προσκόμισε βεβαίωση από τον ιερέα της ενορίας!!!).
Το ότι είμαστε εθελοντές όσοι υπηρετούμε στις Ειρηνευτικές Αποστολές δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να καταργεί τις προσωπικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις – ανάγκες και να αμφισβητεί την αξιοπρέπεια μας».
makeleio.gr

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s