Πώς θα μειωθεί το δημόσιο, χωρίς… απολύσεις


Τι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο που έχει καταρτίσει και θα παρουσιάσει σύντομα η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων…

Καμία ανανέωση σύμβασης στο δημόσιο, απομακρύνσεις από τις θέσεις τους όλων όσοι έχουν συμπληρώσει τα χρόνια συνταξιοδότησης, εφεδρεία για όσους έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και αυστηρή εφαρμογή του μέτρου 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο που έχει καταρτίσει και θα παρουσιάσει σύντομα η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Υπολογίζεται ότι μόνο κατ αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρει να περιορίσει τον «πληθυσμό» τους κατά περίπου 70.000 μέσα στην επόμενη 2ετία, χωρίς να χρειασθεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα. Ήδη, μέχρι σήμερα και από μια πρώτη «πιλοτική» εφαρμογή του προγράμματος πέτυχε να μειώσει τον αριθμό των υπηρετούντων στο κρατικό τομέα κατά 12.000. Οπότε, ο στόχος των 70.000 εκτιμάται ότι είναι πιο ρεαλιστικός σε ένα μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Το μεγάλο στοίχημα, ωστόσο, για την κυβέρνηση θα είναι να πετύχει σε βάθος μικρότερο της 5ετίας την απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων «χωρίς να ανοίξει μύτη». Κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, θεωρείται και είναι πολύ δύσκολο και υπό ορισμένες προϋποθέσεις διαγράφεται σχεδόν ακατόρθωτο, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι στο τέλος θα το πετύχουν.

parapolitika.gr

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s